Piktura evropiane për Shqipërinë

dhe për shqiptarët

 English  |    Deutsch Piktorë dhe artistë evropianë kanë përdorur motive shqiptare shpesh në veprat e tyre. Në shekullin e nëntëmbëdhjetë disa prej tyre u frymëzuan nga udhëtimet në Shqipëri dhe në Greqi, kurse piktorë të tjerë i vizatuan shqiptarët nga imagjinata, pa qenë kurrë në rajon. Në këtë faqe interneti paraqesim disa koleksione të pakta të kësaj pikture ‘shqiptare’. Për informacione të mëtejshme, lexuesi mund të konsultojë edhe librin e Ferid Hudhrit: Shqiptarët në Artin Botëror (Tiranë 2012).
Robert Elsie Arti Shqiptar